Een eigen webwinkel beginnen is onmogelijk zonder producten. De realiteit is helaas dat dropshipping leveranciers en groothandels vaak gewend zijn om grote partijen producten te leveren. Wanneer jij als startende webwinkelier voor enkele honderden euro’s wilt bestellen zitten ze daar soms niet op te wachten.

Toch zijn er genoeg leveranciers die wel willen leveren aan startende webwinkels. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om ze te vinden en benaderen. Daarnaast kom je alles te weten over alternatieve verkoopmethoden zoals dropshipping en kun je onze enorme lijst met dropshipping leveranciers raadplegen.

Hoe je leveranciers kunt vinden

Een bekend nadeel van het vinden van een leverancier of groothandel is dat ze vaak moeilijk te vinden zijn op Google. Dat komt doordat ze meestal uitsluitend verkopen aan (web)winkels en dus niet geïnteresseerd zijn in het vindbaar zijn voor particulieren. Ze geven daarom de voorkeur aan andere manieren van contact met hun afnemers. Je zult dus creatief moeten zijn in het vinden van een partij waarbij je je producten kunt inkopen.

Op de volgende manieren kun je leveranciers vinden en met ze in contact komen:

 • Slimmer zoeken op Google
  Als je op zoek bent naar kleding om te verkopen in je webwinkel, zal het zoeken naar bijvoorbeeld productnamen weinig opleveren. Beter is het om te zoeken op zakelijke termen, zoals ‘kleding groothandel’ of ‘kleding leverancier’.
 • Evenementen en vakbeurzen bezoeken
  Veel leveranciers en groothandels promoten hun producten niet online, maar leggen contact met potentiële klanten op evenementen en beurzen. Ze kunnen daar meteen hun producten uitstallen, dus bezoek ze regelmatig.
 • Forums bezoeken
  Vakfora zijn erg geschikt voor leveranciers om in contact te komen met potentiële afnemers. Daarnaast is het ook mogelijk om andere webwinkeliers te vragen waar zij hun producten vandaan halen en of ze nog andere leveranciers kennen.
 • Brancheorganisaties benaderen
  Leveranciers van producten zijn vaak aangesloten bij een brancheorganisatie die het vakgebied waarin ze actief zijn vertegenwoordigt. Neem contact op met zo’n branchevereniging en informeer welk van hun leden producten leveren aan (web)winkels.

Bedenk vragen

Zodra je een lijstje hebt met leveranciers die je wilt benaderen, is het verstandig om van tevoren te bedenken welke informatie je nodig hebt om te bepalen of je met een partij in zee gaat. Enkele vragen die je de leverancier zou kunnen stellen zijn:

 • Wat is het minimale inkoopbedrag?
 • Wat is het minimaal aantal producten dat ik moet afnemen?
 • Hoe is de levering van de producten geregeld?
 • Wat is de inkoopprijs die ik moet betalen voor de producten?
 • Welke eisen stelt de leverancier nog meer?

Er zullen ook een aantal vragen zijn die de leverancier niet zelf kan of wil beantwoorden. Stel jezelf daarom ook een aantal vragen en ga op onderzoek uit om de antwoorden daarop te achterhalen. Je kunt daarbij denken aan vragen als:

 • Hoe is de service?
 • Is het bedrijf betrouwbaar?
 • Welke marge kan ik bereiken met deze leverancier?

Het eerste contact met leveranciers

Zodra je duidelijk hebt welke leveranciers jouw producten verkopen én welke vragen je ze wilt stellen, is het tijd om ze te benaderen. Begin niet meteen met het afvuren van vragen. Stel jezelf eerst kort voor, leg uit wat voor webwinkel je gaat beginnen of bent begonnen en vertel hoe je bij de leverancier terecht bent gekomen. Het is af te raden om meteen te laten weten hoe veel producten je wilt afnemen, omdat je sommige leveranciers hiermee afschrikt.

Producten importeren uit het buitenland

Het kan voorkomen dat je in Nederland geen leveranciers kunt vinden die jouw beoogde product aanbieden, of dat hun prijzen dermate hoog zijn dat er weinig winstmarge overblijft. In dat geval kan het de moeite waard zijn om over de grens te kijken. Als je bijvoorbeeld producten importeert uit China, bijvoorbeeld via het populaire Alibaba, ben je vaak veel goedkoper uit en kun je hogere marges behalen wanneer je ze verkoopt in je webwinkel. Nadeel is natuurlijk wel dat de levertijd erg lang is en je rekening moet houden met invoerrechten en andere importkosten.

Het vinden van dropshipping leveranciers of groothandels

Producten verkopen zonder eigen voorraad

Het is niet per se nodig om zélf producten voor je webwinkel in te kopen bij groothandels en leveranciers. Er zijn inmiddels talloze andere webwinkel verkoopmodellen waarmee je snel producten in je webwinkel kunt verkopen zonder deze zelf op voorraad te houden.

Je bespaart op deze manier niet alleen veel geld op het inkopen van producten voor je webwinkel. Wanneer je één of meerdere van deze verkoopmodellen toepast, bespaar je ook op de kosten van het aanhouden van een eigen voorraad plus alle andere kosten die het houden van een eigen productvoorraad met zich meebrengt.

Dropshipping leveranciers

Een bekend verkoopmodel is ‘dropshipping’. Hierbij verkoop je producten van een leverancier of groothandel in jouw eigen webwinkel voor een door jou vastgestelde prijs. Nadat de koper het product betaald heeft bestel jij het product op de website van de leverancier. Deze leverancier verzendt dit product naar je klant. Je betaalt de leverancier de groothandelsprijs + verzendkosten + een klein bedrag voor deze service. Het verschil tussen de door jou vastgestelde verkoopprijs en de prijs van de dropshipping leverancier of groothandel is je winst.

Een webwinkel starten op basis van dropshipping klinkt natuurlijk heel erg mooi. Het probleem is alleen dat er een gelimiteerd aantal bekende bedrijven zijn die deze service aanbieden aan beginnende webwinkeliers. Gevolg is: een stortvloed van nieuwe webwinkels die allemaal dezelfde producten verkopen. Je zult daarom goed moeten nadenken over hoe jij je als dropship webwinkel kunt onderscheiden van de concurrentie.

Affiliate marketing

Een andere manier om geld te verdienen zonder eigen voorraad is affiliate marketing. Simpel gezegd is affiliate marketing het promoten van andermans producten door middel van een affiliate link op je website. Als je een product vervolgens succesvol promoot krijg je een bepaald percentage over de omzet. De affiliate link die je op je website plaatst verwijst naar het product wat je promoot en doordat je een speciale link gebruikt kan er precies gemeten worden dat de bezoeker via jouw webwinkel komt. Zo krijg je dus commissie als de consument het product koopt.

Onthoud: bij affiliate marketing is het belangrijk dat je de bezoeker niet zomaar wat aan probeert te smeren. Je moet echt achter het product staan wat je verkoopt. Laat zien dat je een passie voor het product hebt en dat je er echt veel van af weet.

Lijst met dropshipping leveranciers in Nederland

Dropshipping leveranciers zijn zoals gezegd vaak lastig te vinden via Google. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan en hebben we onderstaand overzicht gemaakt van leveranciers en groothandels in Nederland die verschillende soorten producten aanbieden. Mis je er een of meerdere? Vul dan even het formulier onder het overzicht in!

Let op: aan deze lijst worden alleen websites toegevoegd waarop expliciet en duidelijk wordt aangegeven dat dropshipping tot de mogelijkheden behoort – dit om te voorkomen dat leveranciers die dit niet aanbieden ten onrechte in het overzicht terechtkomen.

Webwinkel-beginnen.nl kan niet 100% instaan, noch aansprakelijk worden gehouden voor de betrouwbaarheid van alle hieronder aangegeven dropship leveranciers. Doe daarom altijd zelf goed onderzoek voordat je met een bedrijf in zee gaat.

NaamProductcategorieURL
123BestDeal.nlTablet accessoireshttps://www.123bestdeal.nl
Acti-vitaSupplementenhttps://www.acti-vita.nl
ADO Houten SpeelgoedHouten speelgoedhttps://www.adohoutenspeelgoed.nl
Andriez GroothandelDiversenhttps://groothandel.andriez.com
Armbanden StoreArmbandenhttp://www.armbandenstore.nl
ArdoluxWaterfilters & elektronische waterverzachtershttps://www.industrilux.nl
AromaxGeurenhttps://www.aro-max.nl
AutoPotTuinkasbewateringhttps://www.autopot.nl
AxihandelDiversenhttps://www.axihandel.nl
B2B Horloges & sieradenSieradenhttp://www.b2bhorloges.nl
BeekmanWitgoedhttps://www.beekman.nl
Benel BVFotografiehttp://www.benel.nl
Better-eLaptopaccessoireshttp://www.better-e.nl
BigBuyDiversenhttps://www.bigbuy.eu/nl
Bike BizzFietsenhttp://www.bikebizz.nl/home
CanOilE-liquidshttps://www.canoil.nl/nl
Cast MagnoliaStoelen en barkrukkenhttp://www.castmagnolia.nl
CBBoekenhttps://www.cb.nl
CCTVwinkel.nlBeveiligingscamera'shttps://www.cctvwinkel.nl
Cuddle BuddyKussenshttp://www.cuddlebuddy.nl
Dagros-BrunstingDiversenhttps://www.dagros.nl
Data ImpactRefurbished computershttps://www.dataimpact.nl
DrobbsDiversenhttps://www.dropshipspecialist.nl
Dropshipper-online.nlDiversenhttps://dropshipper-online.nl
DS MagazijnDiversenhttps://www.dsmagazijn.nl
Dutch Body ShopSportvoedinghttp://www.dutchbodyshop.nl
Eco-groothandelDuurzame productenhttp://www.eco-groothandel.nl
EDC WholesaleErotische artikelenhttps://www.erotischegroothandel.nl
Emaille.nuEmaille productenhttp://www.emaille.nu
EU GardencenterTuinhttps://www.eugrowshop.eu
ExpertKledingKledinghttp://www.expertkleding.nl
Fashion Trading HouseKledinghttps://www.fashiontradinghouse.nl
FermonlineGereedschaphttp://www.fermonline.nl
FolieDealer.nlWrapfoliehttps://www.foliedealer.nl
GebooRVS productenhttps://www.geboo.nl
Golden RoseCosmeticahttps://www.goldenrose.nl
Groothandel E-sigaretE-sigarettenhttp://www.groothandel-esigaret.nl
GuirlandoKerstbomen en -accessoireshttps://www.guirlando.nl
HangmattenLeverancier.nlHangmattenhttp://www.hangmattenleverancier.nl
I Love SilverZilveren sieradenhttps://www.ilovesilver.nl
ImohaWoonaccessoireshttps://imoha.nl
Inktweb.nlCartridgeshttps://www.inktweb.nl
InvitionGepersonaliseerde telefoonhoesjeshttps://invition.eu
JK LivingWoonaccessoireshttps://www.jkliving.nl
Joost BaakmanDecoratie artikelenhttps://www.baakman.nl
Kabeltje.comKabelshttps://www.kabeltje.com
Koffie UnieKoffiehttp://www.koffieunie.nl
Kokoon DesignMeubilairhttp://www.kokoondesign.nl
Kramer OnlineBaby-artikelenhttp://www.krameronline.nl
LedlogicLED verlichtinghttp://www.ledlogic.nl
LightInTheBox.comDiversenhttps://www.lightinthebox.com/nl
Living AnimalsSpeelgoed / Knuffelshttps://www.living-animals.com
MeiposLED verlichtinghttps://www.meipos.nl
MenCareVerzorgingsproducten voor mannenhttp://mencarestore.com
MonacKeukenaccessoireshttps://www.monac.nl
Moutontrading BVDiversenhttp://www.moutontrading.com/nl
Mundo RecreatieOutdoorartikelenhttps://www.mundo-recreatie.nl
Muscle PowerKrachttraining en fitnesshttps://www.muscle-power.nl
Muursticker4saleMuurdecoratiehttps://www.muursticker4sale.nl
My iCoverTelefoonhoesjeshttps://www.my-icover.nl
N2OBallonLachgas artikelenhttp://www.n2oballon.nl
NedisElektronicahttps://webshop.nedis.nl
NitrotekRC auto's, helikopters en vliegtuigenhttps://www.nitrotek.nl
One Stop MobileSmartphone en tablet accessoireshttp://www.onestopmobile.nl
Online Camera ShopBeveiligingscamera'shttps://www.onlinecamerashop.nl
OranjegroothandelOranje-artikelenhttp://www.oranjegroothandel.nl
PetdiscountDierenbenodigdhedenhttps://www.petdiscount.nl
PiramidionsBoekenhttp://www.piramidions.nl
Private Label DiffuserAroma diffusers & etherische oliënhttps://www.privatelabeldiffuser.nl
QuestcontrolMultimedia en speelgoedhttps://www.questcontrol.net
QwertyComputers en accessoireshttps://www.qwerty.eu/nl
RawaBeelden, kunst en speelgoedhttp://dropshipping.rawa.nl
Real SolutionsDataopslag en beveiliginghttp://www.rshaarlem.com
S&R DistributieElektronica en speelgoedhttp://www.srdistributie.nl
SafetyOnline.euTestmaterialen rookmeldershttps://safetyonline.eu/nl/
Samti GroothandelLED verlichtinghttp://www.samti.nl/groothandel/
SchilderijhuisKunsthttp://schilderijhuis.nl
ScootmobielgemakScootmobiel accessoireshttps://www.scootmobielgemak.nl
Sieraden NederlandSieradenhttps://www.sieraden-nederland.nl
SkinFashionOndergoedhttps://www.skinfashion.nl
Smits CoffeeKoffie en accessoireshttps://smitscoffee.com
SoulgoodzNew age en spiritueelhttps://www.soulgoodz.nl
SpeelgoedFamilie.nlSpeelgoedhttps://speelgoedfamilie.nl
StickythingsStickershttps://www.stickythings.nl
Stropdassen CenterStropdassenhttp://www.stropdassencenter.nl
TascoAziatische geschenkartikelenhttps://www.tasco-holland.nl
TerrariumGigantAquaria en terraria https://www.terrariumgigant.nl
Thimble ToysSpeelgoed en wonenhttps://www.thimbletoys.com
TimidomBaby-artikelenhttp://www.timidom.nl
TravionIThttps://www.travion.nl
TwindisElektronicahttps://www.twindis.com
TWMDiversenhttps://www.twm-bv.com
UEG HollandE-Liquid en E-sigarettenhttps://www.uegholland.com
United SuppliesCartridgeshttps://www.unitedsupplies.nl
Unity CosmeticsCosmeticahttps://www.unitycosmetics.com/nl
UV-FashionsUV-kledinghttps://www.uv-fashions.nl
VidaXLDiversenhttps://b2b.vidaxl.com
Vince DesignMeubilairhttps://www.vincedesign.nl
Vlinderdassen CenterVlinderdassenhttp://www.vlinderdassencenter.nl
Voetbalshirts groothandelVoetbalshirtshttps://www.voetbalshirtsgroothandel.nl
WAVE DistributieElektronicahttps://www.wave-distributie.nl
Winding WristHorlogeshttps://windingwrist.nl
Witteglimlach.nlTandverzorginghttps://www.witteglimlach.nl/dropshipping/
WoodynoxBadkamerartikelenhttps://woodynox.nl
XLretailDiversenhttp://www.xlretail.nl
Zeepjesmaken.nlZeepjeshttp://www.zeepjesmaken.nl
ZooplusDierenbenodigdhedenhttps://www.zooplus.nl
Zwembad.euZwembadenhttps://www.zwembad.eu

Aanmelden dropshipping leverancier

Ben of ken jij een leverancier waarbij dropshipping tot de mogelijkheden behoort? En vind je dat deze aan de lijst moet worden toegevoegd? Vul dan onderstaand formulier in: