Groothandels & leveranciers – Zo kom je aan producten voor je webwinkel

Inkopen bij groothandels en leveranciers: je hebt vast al gemerkt dat het niet meevalt om groothandels en leveranciers te vinden die producten willen leveren aan je webwinkel.

Ontdek op deze pagina alternatieven om toch snel aan producten te komen voor je webwinkel

De meeste groothandels en leveranciers doen het liefst alleen zaken met gevestigde webwinkels en daardoor is het moeilijk/onmogelijk om producten in te kopen wanneer je als starter bij deze bedrijven aanklopt.

Hoe kom je aan producten voor je webwinkel?

De realiteit is dat groothandels gewend zijn om grote partijen producten te leveren. Wanneer jij als startende webwinkelier een bestelling wilt plaatsen van enkele honderden euro’s bij een groothandel of leverancier, zitten ze daar meestal niet op te wachten. Hoe kom je dan wel aan producten voor je webwinkel? Lees verder…

Hoe kom je aan producten zonder in te kopen bij groothandels en leveranciers?

Anno 2016 is het niet langer nodig om zélf producten voor je webwinkel in te kopen bij groothandels en leveranciers. Er zijn inmiddels talloze andere webwinkel verkoopmodellen waarmee je snel producten in je webwinkel kunt verkopen zonder deze zelf op voorraad te houden.

Je bespaart op deze manier niet alleen veel geld op het inkopen van producten voor je webwinkel. Wanneer je één of meerdere van deze verkoopmodellen toepast, bespaar je ook op de kosten van het aanhouden van een eigen voorraad plus alle andere kosten die het houden van een eigen productvoorraad met zich meebrengt.

Het bekendste verkoopmodel is ‘dropshipping’. Dit verkoopmodel is een model waarbij jij producten verkoopt voor een leverancier of groothandel. jij verkoopt deze producten in jouw eigen webwinkel voor een door jou vastgestelde prijs. Nadat de koper het product betaald heeft in jouw webwinkel bestel jij het product op de website van de leverancier. Deze leverancier verzendt dit product naar je klant. Je betaalt de leverancier de groothandelsprijs + verzendkosten + een klein bedrag voor deze service. Het verschil tussen de door jou vastgestelde verkoopprijs en de prijs van de leverancier of groothandel is je winst.

Het Grote Probleem van Dropshipping

Een webwinkel starten op basis van dropshipping klinkt natuurlijk heel erg mooi. Het probleem is alleen dat er een gelimiteerd aantal bekende bedrijven zijn die deze service aanbieden aan beginnende webwinkeliers. Deze zijn eenvoudig te vinden via Google.

Gevolg is: een stortvloed van nieuwe webwinkels die allemaal dezelfde producten verkopen. Geen recept voor succes op internet in 2016.

Alternatieven voor de bekende dropship bedrijven

Iedere beginnende webwinkelier duikt momenteel op het fenomeen dropshipping maar aangezien iedereen bij dezelfde bedrijven aanklopt is het geen garantie op succes.